incarca...
Adauga la Favorite

Set Rasina Acrylic One - 1.5 Kg

Set Rasina Acrylic One - 1.5 Kg
Marca: Altele
Cod produs: 2037978034001
Categoria: Rasini
epuizat
Pret: 107.00 74.90 Lei (-30%)
Discount-ul este aplicat doar produselor comandate online.
Pozele au un caracter informativ iar nuantele nu corespund 100%.
Produsele sunt disponibile in limita stocului.
Kit Rasina AcrylicOne - 1.5 Kg

Kitul contine:
- Componenta lichida 0.5 kg
- Componenta pudra - 1 kg
- Fibra de sticla triaxiala - 1 m2
- 2 cupe gradate pentru mixare
- 2 betisoare de lemn pentru mixare
- 1 pensula 30 mm
- 2 seturi de manusi

Acrylic One este un material bicomponent si consta dintr-o pulbere minerală si o rasină acrilica pe bază de apa. Prin amestecarea celor 2 componente rezulta un produs foarte rezistent dupa uscare (polimerizare) care poate fi turnata in diverese forme sau laminat cu fibra de sticla.

Prelucrare.
Rasina Acrylic One se poate:
- turna in diferite forme, matrite,
- lamina cu fibra de sticla triaxiala (obtinerea unei coaje 3D - varianta economica pentru dimensiuni mari)
- pulverizare
- Rasina Acrylic One poate fi mixata cu diferiti filleri (pulberi, texturi de umplere diferita) metalici pentru a o obtine obiecte cu aspect metalic (cupru, bronz, fier, aluminiu) sau fileri minerali pentru a obtine obiecte cu aspect de piatra/roca.

Mixare si Utilizare
Raportul de amestec este:
- 2 parti Acrylic One pulbere - cu 1 parte Acrylic One lichid

Raportul de mixare se stabileste pe baza de Parti de Greutate (cantarire, nu pe baza de volum !!!). Cantariti cu precizie cele 2 componete in 2 recipiente diferite.
Mixati folosind o bormasina si un mixer (nu depasiti 750 rpm). Introduceti mixerul in recipientul cu partea lichida si mixati pana se formeaza un vortex. Adaugati treptat in timpul mixarii componenta pudra deja cantarita, pana amestecul capata o consistenta cremoasa, omogena.

Proprietati fizico-chimice rasina Acrylic One
Raport mixare
- 1 parte lichida cu 2 parti pulbere

- Culoare - alb fildes
- Densitate (ud) - 1.75 kg /dm3
- Densitate (uscat) - 1.66 kg /dm3
- Timp mixare la 23 °C - 2-3 minute
- Timp aplicare / lucru la 23 °C - 20 min.
- Timp intarire /demulare la 23 °C - 1 ora
- Duritate - Shore D - 85
- Variatie dimensionala - <0.1 %
- Rezistenta la compresiune - 30 mPa
- Rezistenta la incovoiere - 80 mPa

NOTA: Daca se doreste, pigmentii si Retarderul sunt adugati in partea lichida inainte de mixare cu pulberea si nu trebuie sa depaseasca 2% din cantitatea totala (rasina + pulbere).

Laminare
Pentru a putea aplica rasina Acrylic One prin laminare (pensulare) trebuie sa adugam un agent de thixotropizare pentru a-i modifica vascozitatea (gelificare). In masa mixata se adauga agentul de Thixotropizare - picatura cu picatura (in limita admisa) pana se obtine vascozitatea dorita.
Se pensuleaza un strat de minim 2 mm si se asteapta ca acesta sa atinga consistenta unei paste. Peste se adauga un strat de fibra triaxiala. Peste aceasta fibra se pensuleaza un nou strat de rasina urmat de un nou start de fibra triaxiala. Procedeul se repeta in functie de rezistenta si grosimea pe care o doriti sa o aibe obiectul final. Stratul final aplicat va fi unul de rasina Acrylic One.

Turnarea si Demularea
Turnarea in matrite flexibile din silicon nu neceita in mod expres agenti de demulare.
Dar turnarea in matrite rigide sau in matrite din poliuretan flexibil necesita aplicarea unui strat de agent de demulare inainte de turnare.

Demularea se realizeaza cat mai curnad posibil. Acrylic One find o rasina pe baza de apa si trebuie sa asteptam pana o parte din apa se evapora pentru ca produsul sa atinga partial caracteristicile finale si sa poata fi demulat. Aceasta perioada, in conditii de temperatura ambientala ( aprox. 23 C) este de aprox. 1 ora.
Obiectul final trebuie sa fie uscat integral inainte de a aplica pigmenti, patina sau lacul final de protectie (sealer).

Curatarea uneltelor:
Unelete trebuie sa fie curatate imediat dupa utilizare, cat rasina inca mai este lichida, moale. Ptr. o intretinere foarte buna a pensulelor spalati bine cu apa si sapun.
Comentarii
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea scrie comentarii !
Nu exista comentarii pentru acest produs !