incarca...
Adauga la Favorite

Mulaj silicon bivalv sfera 18 mm

Mulaj silicon bivalv sfera 18 mm
Marca: Altele
Cod produs: 2037214373000
Categoria: Mulaje - Matrite Cabochon
epuizat
Pret: 27.00 Lei
Pozele au un caracter informativ iar nuantele nu corespund 100%.
Produsele sunt disponibile in limita stocului.
Matrita bivalva superlucioasa - 18 mm, pentru turnare sfere din rasini transparente (in special E 30), rasina Sintafoam, pulberi ceramice.
Recomandam acest tip de matrite pentru includerea in sfere a florilor uscate, intregi (boboci de trandafir, papadie intreaga, etc), conuri mici de brad, ghinzi, precum si a insectelor mai voluminoase decat palnia de turnare. Alegeti intotdeauna o matrita cu un diametru mai mare cu cel putin 2-3 mm decat cea mai mare dimensiune a obiectului ce urmeaza a fi inclus!!! Aceste bile au efect mare de lentila!!!!

Avantajul acestui tip de matrita, fata de matritele sfere intregi, existente pe piata, taiate complet sau incomplet, este ca nu se scurge rasina din ele si nu genereaza bule suplimentare (ce apar datorita scurgerii rasinii), iar centrarea incluziunilor poate fi controlata

Acest model de matrita este compus din doua piese:
- una este de tip paharel cu o calota sferica (55-65 procente din sfera, astfel ca se pot turna cabochoane in aceasta chiar si din Cristallo), paharel in care se toarna amestec de rasina, fara bule de aer, - a doua piesa este de tip capacel cu montare in pahar, in pozitie unica (pentru aceasta exista una, doua sau trei caneluri de fixare) si o palnie conica situata central, pentru evacuare bule de aer (daca acestea se mai formeaza/elibereaza din incluziune), pentru fixarea coditei florilor si mentinerea centrarii acestora, respectiv completare cu rasina, eliminand astfel acumularea de bule/spuma/impuritati in partea superioara a sferei turnate.
Fiecare matrita este executata manual, iar capacelele sunt unice, nu sunt interschimbabile intre matritele de aceleasi dimensiuni (un motiv in plus de a fi ambalate individual, in pungi). Siliconul folosit este degazat in vid si are aport ridicat de ulei siliconic (important pentru pastrarea suprafetei lucioase pentru cateva zeci de turnari).
Piesele obtinute in acest tip de matrite vor avea exces de rasina (o bavura) in zona planului de separatie ale celor doua piese din silicon, precum si o palnie din rasina. Acestea trebuiesc taiate dupa intarirea totala a rasinii (48 ore), slefuite si apoi lustruite.
Dat fiind faptul ca siliconul este incarcat cu mai mult ulei siliconic, orice scame si particule de praf se prind de matrite. Faptula ca siliconul are un continut mai ridicat de ulei ii confera o durata de viata mai lunga (atunci cand compozitia de rasina genereaza caldura, siliconul cedeaza o pelicula fina de ulei cu rol de demoliant si va mentine suprafata lucioasa intacta).
Pentru curatare, acestea se spala cu apa, usor calduta si sapun, apoi vin sterse cu o carpa/laveta ce nu lasa scame (cum sunt cele pentru stergerea ochelarilor) sau piele fina de caprioara. Dupa folosire, pensulati o pelicula de ulei siliconic si puneti matritele la pastrare in pungi ermetice (de tip ziplock), ferite de praf, lumina solara si surse de caldura.
Evitati asezarea matritelor cu rasina in apropierea, sau pe sursele de caldura, uleiul siliconic se evapora iar siliconul devine rigid (valabil pentru toate cauciucurile siliconice, cu exceptia celor speciale, respectiv pentru turnare metale cu punct de topire mica si pentru cauciucurile pentru produse de cofetarie).

Link pentru ulei siliconic: complexart.ro/ulei-pentru-cauciuc-siliconic-250-gr-silicon-oil.html

Link - Rasini transparente - Cristallo + E-30:
complexart.ro/rasina-super-transparenta-cristallo-sc-22-500-gr-.html
complexart.ro/rasina-efect-de-apa-e-30-800-gr.html
Comentarii
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea scrie comentarii !
Nu exista comentarii pentru acest produs !